Kwaliteit is bij Fiets Factory gegarandeerd. Op alle lopende fietsonderdelen van uw nieuwe fiets geven wij 1 jaar garantie. Deze garantie geldt echter niet voor de pedalen, de ketting en de banden. Het is dus belangrijk om uw fiets goed te onderhouden en regelmatig te controleren op slijtage. Verder heeft u fabrieksgarantie op het frame. Deze garantie is afhankelijk van het merk 5 tot 10 jaar geldig. Anders dan bij de meeste discounters staan service en dienstverlening bij ons hoog in het vaandel. Mochten er dus problemen zijn dan kunt u altijd langskomen in onze werkplaats. We zullen zorgen dat u snel en veilig weer de weg op kunt.Service & Onderhoud

Fiets onderhoud,

Omdat Fiets Factory graag wil dat u lang van uw nieuwe fiets kunt genieten hebben we hier een aantal tips voor het onderhoud van uw fiets:


Tips,

Controleer regelmatig of de remmen goed werken. Als de achtertandwielen geluid maken in de versnellingen, dan kunt u de derailleurkabel iets bijstellen. Bij een racefiets zit aan de onderbuis een stelknopje. Bij een mountainbike zit er een stelknopje aan de shifter en aan de achterderailleur. Als u twijfelt of alles correct werkt breng dan de fiets bij ons ter controle.


Racefiets of MTB:

  • Smeer de fietsketting regelmatig met teflon, dunne olie of kettingvet.
  • Smeer de kabels met het zelfde middel als u voor uw ketting gebruikt. De meeste kabels zijn eenvoudig los te klikken waardoor u de binnenkabel kunt smeren.


Gewone' fiets:

Was de fiets regelmatig en wrijf de boutjes in met wat vaseline. Daarna wrijft u de gehele fiets in met fietsglansolie of siliconen spray. Verwijder de kettingkast af en toe en verwijder het ergste vuil. Smeer de ketting vervolgens in.