Wie op de fiets naar het werk gaat is goed bezig met de gezondheid. Fietsen is ontspannend en draagt zeer sterk bij aan de broodnodige dertig minuten beweging per dag. Bovendien hebt u geen last van stress door parkeerproblemen en files. Fietsen levert u dus direct enorm veel voordeel op !

Wilt u een nieuwe fiets met blastingvoordeel aanschaffen?


Wilt u op de fiets naar uw werk of bent u van plan om dat te gaan doen?

Doe dan mee aan het Nationale fietsplan en zoek een nieuwe fiets uit. De nieuwste modellen van alle merken zijn dubbel met voordeel aan te schaffen. Vanzelfsprekend heeft u de vrije keuze! De fiscale voordelen voor de fiets zijn alleen van toepassing tot een maximum bedrag   € 749,- inclusief BTW. Wanneer de fiets duurder is heeft u over de meerprijs geen blastingvoordeel. Bent u benieuwd naar uw voordeel? Informeer bij de Fiets Factory naar de mogelijkheden.

  Betaling van de fiets,

U kunt de fiets bijvoorbeeld betalen met uw brutoloon. Gedurende een aantal maanden (maximaal 36) wordt het brutoloon tijdelijk verlaagd. Over het gedeelte wat verlaagd wordt, hoeft u geen inkomstenbelasting te betalen. Het belastingvoordeel kan daardoor oplopen tot 52%. De fiets kan ook betaald worden met bijvoorbeeld verlofuren of een eindejaarsuitkering. Hoe de betaling is geregeld, is afhankelijk van de voorwaarden dat uw werkgever heeft vastgesteld voor het Nationale Fietsplan.


Voorbeeld:

Bij de Fiets Factory zoekt u de fiets van uw keuze uit. In dit voorbeeld gaan we uit van een inkomstenbelastingtarief van 42% en wordt het brutoloon gedurende 36 maanden verlaagd.

Catalogusprijs fiets
€ 800,-
Unieke korting Fiets Factory 15%
€ 120,-
Brutoprijs van de fiets
€ 680,-
Verrekenen met brutoloon
€ 680,-
Belastingvoordeel (42% x € 680,-)
€ 285,-
Netto te betalen
€ 395,-
Netto betaalt u gedurende 36 maanden € 11 per maand voor uw fiets.

TOTAAL VOORDEEL
€ 405,-


Genoemde bedragen zijn indicaties. De werkelijkheid kan afwijken en is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.