INFORMATIE

Kwaliteit


Kwaliteit is bij Fiets Factory gegarandeerd. Op alle lopende fietsonderdelen van uw nieuwe fiets geven wij 1 jaar garantie. Deze garantie geldt echter niet voor de pedalen, de ketting en de banden. Het is dus belangrijk om uw fiets goed te onderhouden en regelmatig te controleren op slijtage. Verder heeft u fabrieksgarantie op het frame. Deze garantie is afhankelijk van het merk 5 tot 10 jaar geldig. Anders dan bij de meeste discounters staan service en dienstverlening bij ons hoog in het vaandel. Mochten er dus problemen zijn dan kunt u altijd langskomen in onze werkplaats. We zullen zorgen dat u snel en veilig weer de weg op kunt.


Voorraad & Levertijd

Fiets Factory heeft een ruime voorraad. We hebben van elke merk het nieuwste model voor u klaarstaan. De kans is dus zeer groot dat u bij Fiets Factory de juiste fiets vindt. Mocht uw fiets oftewel de juiste maat niet op voorraad zijn dan kunnen wij deze altijd voor u bestellen. De levertijd van uw fiets is dan afhankelijk van de fabrikant. We zullen u te allen tijde op de hoogte houden van de voortgang van de levering.

Wij kunnen uw fiets brengen en ophalen via eigen vervoer van Fiets Factory. 

Als het voor u niet mogelijk is om uw nieuwe fiets direct mee te nemen, dan kunt u deze door ons laten bezorgen. We zien vaak dat mensen hun nieuwe fiets beschadigen door deze achter in hun auto mee te nemen. Dat vinden wij zonde en daarom biedt Fiets Factory u dit stukje service aan.Service & Onderhoud

Fiets onderhoud,

Omdat Fiets Factory graag wil dat u lang van uw nieuwe fiets kunt genieten hebben we hier een aantal tips voor het onderhoud van uw fiets: 


Tips, 


 
Controleer regelmatig of de remmen goed werken. Als de achtertandwielen geluid maken in de versnellingen, dan kunt u de derailleurkabel iets bijstellen. Bij een racefiets zit aan de onderbuis een stelknopje. Bij een mountainbike zit er een stelknopje aan de shifter en aan de achterderailleur. Als u twijfelt of alles correct werkt breng dan de fiets bij ons ter controle. 


Racefiets of MTB:  • Smeer de fietsketting regelmatig met teflon, dunne olie of kettingvet.


  •  Smeer de kabels met het zelfde middel als u voor uw ketting gebruikt. De meeste kabels zijn eenvoudig los te klikken waardoor u de binnenkabel kunt smeren. 


 

Gewone' fiets:

 

 Was de fiets regelmatig en wrijf de boutjes in met wat vaseline. Daarna wrijft u de gehele fiets in met fietsglansolie of siliconen spray. Verwijder de kettingkast af en toe en verwijder het ergste vuil. Smeer de ketting vervolgens in.


Framemaat bepalen

Voor een goede zithouding en dus comfort is de framemaat erg belangrijk. Het is dan ook van belang dat uw fiets de maat heeft die bij u past. Hieronder staan enkele tabellen die u kunnen helpen met het vinden van de juiste framemaat. Let op: Bij een ATB fiets en een fiets met verende zadelpen moet u altijd kiezen voor een ca 4cm lager frame. U kunt natuurlijk ook gewoon de framemaat van uw oude fiets opmeten. Hiervoor meet u de afstand van het hart van de trapas tot de bovenkant van uw frame (waar de zadelpen in het frame gaat). Als u de maat in inches wilt weten deelt u de uitkomst door 2,54.   

       

Damesfietsen  Lengtemaat

Framemaat

< 1.73 m

53/54 cm

> 1.73 m

56/57 cm


Herenfietsen
Lengtemaat

Framemaat

< 1.84 m

56/57 cm

> 1.84 m

60/61 cm


Kinderfietsen
Lengtemaat

Framemaat

3-4 jaar

12 inch

5-6 jaar

20 inch

7-8 jaar

24 inch

9-11 jaar

26 inchSport- en Touringfietsen
Lengtemaat

Framemaat

155-165 cm

16-17 inch

165-170 cm

   17 inch

170-175 cm

17-19 inch

175-180 cm

19-21 inch

180-185 cm

   21 inch

185-190 cm

21-23 inch

190-195 cm

   23 inch

195-200 cm

   24 inchMoutainbikes
Lengtemaat

Framemaat

155-165 cm

14-15 inch

165-170 cm

15-16 inch

170-175 cm

16-17 inch

175-180 cm

17-18 inch

180-185 cm

18-19 inch

185-190 cm

19-21 inch

190-195 cm

21-22 inch

195-200 cm

22-23 inchVeel gestelde vragen;   


Kan ik mijn oude fiets bij jullie inruilen?
Ja, u kunt uw oude fiets bij ons inruilen. Samen met u zullen we de waarde van uw oude fiets bepalen. Daarbij geeft Fiets Factory al hoge kortingen op alle fietsen en dat komt ten gunste van uw uitgave. 


Verkopen jullie ook tweedehands fietsen?
Ja, wij verkopen tweedehands fietsen. Deze fietsen zijn ingeruild en op technische werking gecontroleerd.

 

Kan ik hier ook een fiets kopen via het fietsplan?

Ja, u kunt uw fiets betalen via het fietsplan. Velen zijn u hierin al voorgegaan. Meer informatie over de mogelijkheden van een ‘fiets van de zaak' vindt u bij de pagina Fietsplan.
Jullie hanteren zulke lage prijzen, is er niets mis met deze fietsen?

Nee, wij garanderen u dat onze fietsen van uitstekende kwaliteit zijn. Door een goed inkoopbeleid en een efficiënte werkwijze kunnen wij u deze goedkope fietsen aanbieden, soms wel tegen 65% korting op de adviesprijs! 
Kunnen wij ergens anders terecht voor garantie als dat dichterbij is?

Voor de fabrieksgarantie kunt u terecht bij elke dealer van het betreffende merk. Voor de garantie op lopende onderdelen zult u toch naar de Fiets Factory moeten komen. Als u besluit uw fiets ergens anders te laten repareren kunnen wij deze kosten helaas niet vergoeden.